Kunststof - HV

Kunststof besteedt nadrukkelijk aandacht aan smaakontwikkeling, door leerlingen bewust te maken van hun eigen manier van waarnemen en door die te vergelijken met andere manieren van waarnemen. Kijk op kunststofhv.lambo.nl

De cabaretiers Roel Bloemen en Leo Alkemade laten zien wat er komt kijken bij de productie van cabaret (met 5 praktische opdrachten).

Cabaret heeft zich na 1950 in Nederland ontwikkeld tot een belangrijke vorm van theater. Om in de klas echt wat met cabaret te doen hebben Roel Bloemen en Leo Alkemade deze DVD gemaakt. De cabaretiers nemen je een dagje mee en geven leerlingen een kijkje achter de schermen van het cabaret. Ze zien wat er zoal komt kijken bij het maken van cabaret. De DVD besluit met 5 lesopdrachten voor leerlingen.

€ 31,20
Achter de schermen van het theater: Cabaret

Kunststof HV - een uitdagende methode voor CKV op havo- en vwo-niveau.

De introductie van het vak CKV heeft ons voor de uitdaging gesteld om kunsteducatie te bezien vanuit de volle breedte van de cultuur. Wat gebeurt er allemaal op het gebied van kunst en cultuur. Kunststof besteedt introduceert leerlingen in kunst en cultuur en geeft nadrukkelijk aandacht aan smaakontwikkeling van leerlingen.

€ 16,00
Kunststof HV

In de handleiding bij Kunststof HV wordt uitgebreid ingegaan op de opzet en doelstellingen van het vak ckv en de benadering die met Kunststof is gekozen, namelijk dat Kunststof nadrukkelijk aandacht besteedt aan smaakontwikkeling door leerlingen bewust te maken van hun eigen manier van waarnemen en door die te vergelijken met andere manieren van waarnemen.

€ 36,40
Kunststof HV handleiding