My Art

Speciaal voor de leerlingen op het vmbo-B/K is ‘My Art’ ontwikkeld. De uitwerking van de thema’s staat dicht bij de leerlingen en is op een aantrekkelijke manier gepresenteerd.

De cabaretiers Roel Bloemen en Leo Alkemade laten zien wat er komt kijken bij de productie van cabaret (met 5 praktische opdrachten).

Cabaret heeft zich na 1950 in Nederland ontwikkeld tot een belangrijke vorm van theater. Om in de klas echt wat met cabaret te doen hebben Roel Bloemen en Leo Alkemade deze DVD gemaakt. De cabaretiers nemen je een dagje mee en geven leerlingen een kijkje achter de schermen van het cabaret. Ze zien wat er zoal komt kijken bij het maken van cabaret. De DVD besluit met 5 lesopdrachten voor leerlingen.

€ 31,20
Achter de schermen van het theater: Cabaret

De bedoeling van de methode is om kunst en cultuur laagdrempelig te maken, dicht bij de belevingswereld van de leerling en toch de inhoudelijke kennis te verdiepen. Vandaar dat er veel zorg is besteed aan de opdrachten. Die zijn voor een groot deel van praktische aard. De vraagstelling is daarom direct en weinig ingewikkeld geformuleerd, zodat de leerlingen worden uitgedaagd om verschillende kunst- en cultuuruitingen in aanraking te komen. In elk hoofdstuk wordt het onderwerp aan de kunst gekoppeld.
In de handleiding vindt de docent de nodige ondersteuning (zie voor een korte info: 'Voorbeeld bekijken' op dit scherm).

€ 29,30
My Art handleiding

My Art is vernieuwd! De nieuwe My Art is mooi en inspirerend. Alle vormen van kunst en cultuur komen zo veel mogelijk aan bod; t/m eten toe. My Art is vooral een doe-boek. dus; zelf doen, maken, kijken en een mening vormen. Daarbij maak je o.a. gebruik van je smartphone en internet. Je gebruikt ze om dingen op te zoeken en te bekijken, maar ook als tool: fotograferen, QR-codes maken, beats maken, avatars creëren, contact leggen met elkaar en kunst- en cultuurinstellingen middels Facebook en Twitter.

€ 16,10
My Art leerlingenboek