Media

Inmiddels zijn een aantal titels beschikbaar voor de iPad. Heeft u interesse dan kunt u een proeflicentie aanvragen. In 2015 willen we ook titels in eigen beheer online publiceren. We maken een begin met ART-History, Cultuur van de Kerk, ICT. Die uitgave met bronnen en vragen voor het vak Kunst-Algemeeen kunt u dan zowel op een Apple, PC, tablet en smartphone raadplegen. De verwachte publicatie zal plaats vinden in april 2015

De cabaretiers Roel Bloemen en Leo Alkemade laten zien wat er komt kijken bij de productie van cabaret (met 5 praktische opdrachten).

€ 31,20
Achter de Schermen: Cabaret

 

De netwerkversie van de dvd-rom Cultuur van de Kerk is een uitstekend leermiddel waarmee leerlingen zich de examenstof over dit onderwerp op een zelfstandige manier en in hun persoonlijke tempo eigen kunnen maken.

€ 165,00
ART-History, Cultuur van de Kerk, netwerkversie

Omdat zelfstandig leren een van de belangrijkste kenmerken van de Tweede Fase is, hebben we over de cultuur van het burgerlijke in de Gouden Eeuw in de Nederlanden tijdens de barok van onze dvd-rom een netwerkversie ontwikkeld.

€ 165,00
ART-History, De Gouden Eeuw, Netwerkversie

De netwerkversie van de dvd-rom Cultuur van het Moderne is een uitstekend leermiddel waarmee leerlingen zelfstandig en in eigen tempo vertrouwd raken met de examstof over de cultuur van het moderne in de eerste helft van de twintigste eeuw.

€ 165,00
ART-History, Het moderne, Netwerkversie

Omdat zelfstandig leren een van de belangrijkste kenmerken van de Tweede Fase is, hebben we over de hofcultuur in de renaissance en barok van onze dvd-rom een netwerkversie ontwikkeld. 

€ 165,00
ART-History, Hofcultuur, Netwerkversie

Ook van de dvd-rom over de massacultuur in de tweede helft van de twintigste eeuw is een netwerkversie beschikbaar. Op deze netwerkversie vindt u een uitgebreide verzameling animaties, video- en geluidsfragmenten (beeldend, muziek, toneel, dans) die eigenlijk onmisbaar zijn voor een goed begrip van de ontwikkelingen van de kunst en cultuur in de tweede helft van de 20e eeuw. 

€ 165,00
ART-History, Massacultuur, Netwerkversie

Deze netwerkversie biedt u een uitgebreide verzameling animaties, video- en geluidsfragmenten (beeldend, muziek, toneel, dans) die eigenlijk onmisbaar zijn voor een goed begrip van de ontwikkelingen van de kunst en cultuur van romantiek en realisme in de negentiende eeuw.  

€ 165,00
ART-History, Romantiek en Realisme, Netwerkversie

Ter aanvulling op Basis Beeldende Begrippen kunnen uw leerlingen ook beschikken over een interactieve dvd-rom (ontwikkeld voor Windows). Daarin vindt u dezelfde begrippen als in het boek (zie 'Voorbeeld bekijken' met een overzicht van de inhoud). De filmpjes laten zich afspelen in Flash. 

€ 21,00
Basis Beeldende Begrippen dvd-rom

Ter aanvulling op Basis Beeldende Begrippen kunt jaarlijks beschikken over een licentie voor een interactieve netwerkversie (ontwikkeld voor Windows) van de dvd-rom. Daarin vindt u dezelfde begrippen als in het boek (zie 'Voorbeeld bekijken' met een overzicht van de inhoud). De filmpjes laten zich afspelen in Flash.

€ 195,00
Basis Beeldende Begrippen Netwerkversie

Een docent in Zutphen: "Wij zijn heel blij met de CD-rom met toetsen en antwoorden. Ideaal om met de klas op deze manier het boek door te werken."

Bij elk hoofdstuk van Basis Beeldende Begrippen is een toets ontwikkeld: 12 toetsen met in totaal meer dan 400 vragen. Omdat de leerstof van het ene hoofdstuk nu eenmaal eenvoudiger of minder uitgebreid is dan van het andere varieert het aantal vragen per hoofdstuk van 20 tot 45. De toetsen zijn een mix van open en meerkeuzevragen, maar merendeels open vragen. 

€ 145,00
Basis Beeldende Begrippen TOETSEN

De titel en dus ook de inhoud van de nieuwe dvd-rom is uitgebreid met 'stijlen en stromingen'. Het kunstgeschiedenisdeel is zeer uitgebreid en vormt ook een goede basis voor studenten die kunstgeschiedenis studeren op HBO- of WO-niveau (zie bij 'Voorbeelden' rechtsonder op dit scherm).

€ 21,00
Beeldende Begrippen, Stijlen en Stromingen, dvd-rom

Van de dvd-rom Beeldende Begrippen, Stijlen en Stromingen is ook een netwerkversie beschikbaar voor het intranet van uw school. De netwerkversie heeft de looptijd van één jaar. Heeft u belangstelling, dan verzoeken we u contact op te nemen met de uitgever: 026-3515613 of info@lambo.nl.

€ 273,00
Beeldende Begrippen, Stijlen en Stromingen, Netwerkversie

De educatieve diensten van het Rijksmuseum (Amsterdam), het Mauritshuis (Den Haag), Van Gogh Museum (Amsterdam), Museum Boijmans Van Beuningen (Rotterdam) en het Centraal Museum (Utrecht) kozen ieder hun 'top 10' uit eigen collectie.

€ 19,30
Het leukste museum van Nederland

Met de netwerkversie kunt u alle leerlingen op uw school tegelijk spelenderwijs kennis laten maken met vijftig prachtige kunstwerken uit vijf Nederlandse musea.

€ 182,00
Het leukste museum van Nederland, netwerkversie

Aansluitend bij Kunst op Niveau kunt u beschikken over een powerpoint (op cd-rom) over de kunstgeschiedenis vanaf de klassieke oudheid tot 1900. De powerpoint toont kenmerkende afbeeldingen van kunst uit de desbetreffende perioden en sluit af met een actuele toepassing van kunst uit die vervlogen tijd.

€ 18,20
Kunst klassiek tot 1900, Powerpoint

Aansluitend bij Kunst op Niveau en andere methodes voor kunstbeschouwing kunt u beschikken over deze powerpoint (op cd-rom) over de kunstgeschiedenis over stijlen en stromingen in de twintigste eeuw, waarbij ook het postmodernisme aan bod komt. De powerpoint toont kenmerkende afbeeldingen van beeldende kunst en architectuur uit de desbetreffende perioden. 

€ 18,20
Kunst na 1900, powerpoint