Algemene informatie

Uitgeverij LAMBO is een gespecialiseerde vakuitgeverij voor de kunstvakken. Sinds 1985 ontwikkelen we, in samenwerking met verschillende auteurs, methoden en uitgaven voor de kunstvakken in het onderwijs. Deze methoden bieden ruimte voor experimenten en innovatie, en focussen tevens op de kwaliteit der kleine dingen. Met hart voor kunstvakken maken we uitstekende leermiddelen, die bovendien mooi vormgegeven zijn.

 

 

 

 

Online-uitgaven
Mede door de problemen met dvd-roms (zie hieronder) zijn we van start gegaan met online-uitgaven. Tot nu toe hebben we vier uitgaven in de ART-History-reeks voor het vak kunst algemeen online staan:
1. Cultuur van de Kerk (2015): ook in boekvorm verkrijgbaar. Het onlinevragenblok is ook apart te bestellen;
4. Cultuur van romantiek en realisme (2016): ook in boekvorm verkrijgbaar. Het onlinevragenblok is ook apart te bestellen;
5. Cultuur van het moderne (2010): ook in boekvorm De twintigste eeuw verkrijgbaar. Het onlinevragenblok is ook apart te bestellen;
6. Massacultuur (2014): ook in boekvorm De twintigste eeuw verkrijgbaar. Het onlinevragenblok is ook apart te bestellen.

De overige twee delen in de reeks zijn nog niet in een online-uitgave beschikbaar:
2. Hofcultuur (2016): in boekvorm;
3. De Gouden Eeuw (2010): in boekvorm met ICT-katern (wordt momenteel herzien).

 

Problemen met cd-roms en dvd-roms
'Meneer, mevrouw, hij werkt niet!' 
Een veelgehoorde klacht van leerlingen. Vaak ligt dat aan hun pc, die door virussen verziekt is. Op school blijkt de foute dvd-rom het dan meteen te doen op een willekeurige 'schone' pc. Een andere boosdoener is de Flashplayer die niet werkt of het Klite-codec pack dat dwarsligt (meer informatie). 
De dvd-rom Basis Beeldende Begrippen start op via het bestand bbb.exe.
 

Gratis exemplaren
Omdat wij het belangrijk vinden om goede leermiddelen uit te geven tegen een zo laag mogelijke prijs verstrekken we geen presentexemplaren, maar wel beoordelings- en docentenexemplaren. Kijk hier voor meer informatie over beoordelings- en docentenexemplaren. 
 

Netwerkversies
Van de dvd-rom Beeldende Begrippen, Stijlen en Stromingen en van de dvd-roms bij de ART-History-ICT-modules en het Plat-Vorm Werkboek is een netwerkversie beschikbaar. De netwerkversies maken de dvd-roms overbodig. Bij een netwerkversie zijn de bestanden van de dvd-rom beschikbaar op de server van de school en daarmee voor leerlingen en docenten. Een netwerkversie loopt gedurende één schooljaar. Link voor meer informatie over netwerkversies.