Algemene informatie

Uitgeverij LAMBO is een gespecialiseerde vakuitgeverij voor de kunstvakken. Sinds 1985 ontwikkelen we, in samenwerking met verschillende auteurs, methoden en uitgaven voor de kunstvakken in het onderwijs. Deze methoden bieden ruimte voor experimenten en innovatie, en focussen tevens op de kwaliteit der kleine dingen. Met hart voor kunstvakken maken we uitstekende leermiddelen, die bovendien mooi vormgegeven zijn.

 

 

 

 

Online-uitgaven
Mede door de problemen met dvd-roms (zie hieronder) zijn we van start gegaan met online-uitgaven. Inmiddels staan alle zes de uitgaven in de ART-History-reeks voor het vak kunst algemeen online. Daarvan kunt u zowel de hele online-uitgave als het losse vragenblok bestellen.

Ook is de bestseller Basis Beeldende Begrippen in een online-versie beschikbaar, net als stArt online en vragenblokken bij Kunstboek.

Wilt u ook kunnen inloggen via uw eigen ELO? Dat kan middels een koppeling van Kennisnet/Entrée. Lees hier hoe u deze rechtstreeks koppeling kunt realiseren.

 

Privacy en verwerkersovereenkomsten
Als uzelf of uw leerlingen gebruik willen maken van onze online-uitgaven, gaat dat via een persoonlijke licentie die één schooljaar geldig is. Daartoe maken wij voor alle gebruikers een individuele account aan, waarvoor we enkele persoonlijke gegevens moeten opslaan. I.v.m. de nieuwe wetgeving per 25 mei 2018 sluiten we hiervoor verwerkersovereenkomsten af met scholen. Heeft u nog niet zo'n verwerkersovereenkomst met ons? Neem dan contact met ons op. 

In ons privacystatement kunt u ook als individuele gebruiker lezen hoe wij uw gegevens bewaren en beveiligen.

 

Problemen met cd-roms en dvd-roms
'Meneer, mevrouw, hij werkt niet!' 
Een veelgehoorde klacht van leerlingen. Het kan zijn dat hun computer met virussen besmet is. Op school blijkt de foute dvd-rom het dan meteen te doen op een willekeurige 'schone' pc. Een andere boosdoener is de Flashplayer die niet werkt of het Klite-codec pack dat dwarsligt (meer informatie). 
De dvd-rom Basis Beeldende Begrippen start op via het bestand bbb.exe.
 

Gratis exemplaren
Omdat wij het belangrijk vinden om goede leermiddelen uit te geven tegen een zo laag mogelijke prijs verstrekken we geen presentexemplaren, maar wel beoordelings- en docentenexemplaren. Kijk hier voor meer informatie over beoordelings- en docentenexemplaren.