Basis Beeldende Begrippen (2019)

ISBN:
978.94.6062.142.0
Auteur: 
Bert Boermans
Vak: 
Kunst beeldend/TeHaTex
Basis Beeldende Begrippen & Art Basics
Niveau: 
Onderbouw mavo
Onderbouw mavo/havo/vwo
Onderbouw havo/vwo
Bovenbouw mavo
Bovenbouw GT
€23,50

Basis Beeldende Begrippen is vernieuwd! In 2019 bestaat deze beknopte versie van het populaire Beeldende Begrippen bijna tien jaar en wij vieren het jubileum van deze bestseller met een volledig herziene editie. 

Deze editie verschilt van de vorige uit 2012 op een aantal punten:

  1. Ze is geactualiseerd en aangepast aan de syllabus voor het centraal examen. Er is duidelijk aangegeven welke begrippen verplicht zijn voor het vmbo-GT-eindexamen, wat een nog betere examenvoorbereiding mogelijk maakt.
  2. Ze heeft een nieuwe, frisse lay-out met heldere structuur. Ook zijn alle afbeeldingen herzien en is hierbij vaker gekozen voor moderne en hedendaagse kunstwerken.
  3. Een aantal afgebeelde kunstwerken staan of hangen in Nederlandse musea. Bij de uitgave verschijnt een bijlage waarin u vindt welk werk waar te zien is. Zo kunt u deze gemakkelijk met uw leerlingen in het echt bewonderen.
  4. Ieder hoofdstuk begint met een korte toelichting op het onderwerp van dat hoofdstuk.

Onder aan deze webpagina vindt u een proefkatern van de uitgave. De digitale versie wordt later in 2019 aangepast.

In aansluiting op dit theorieboek kunt u Basis Beeldende Begrippen Praktijk gebruiken. Met dit werkboek oefenen de leerlingen met de begrippen aan de hand van kijk- en theorievragen en praktische oefeningen.