Beeldende Begrippen, 6e editie (2019)

ISBN:
978.94.6062.166.6
Auteur: 
Bert Boermans
Vak: 
Kunst beeldend/TeHaTex
Beeldende Begrippen
Niveau: 
Bovenbouw havo/vwo
€36,50

Bestseller Beeldende Begrippen, het boek waar het allemaal mee begon, is in 2019 herzien! De 6e editie is in een nieuw jasje gestoken, goed geüpdatet en helemaal in lijn met de eindexamenbegrippen voor tehatex (kunst oude stijl). Zo kunnen de leerlingen van de bovenbouw h/v weer goed voorbereid het eindexamen in!

Beeldende Begrippen bestaat uit 6 hoofdstukken:

  1. Kunstgeschiedenis
  2. Verschijningsvormen
  3. Bouwkunst
  4. Voorstelling
  5. Vormgeving
  6. Materialen & technieken

In deze hoofdstukken komen de relevante kunsttermen aan bod, geïllustreerd met een passende afbeelding. De afbeeldingen zijn per pagina op onderwerp bij elkaar gezocht en de teksten verwijzen duidelijk naar die afbeeldingen. Daarmee heb je de beschikking over een uitgave waarvan je de theorie en het beeldmateriaal prachtig kunt laten aansluiten bij je praktische opdrachten.

Beeldende Begrippen wordt al jaren gebruikt in het voortgezet, middelbaar en hoger beroepsonderwijs, maar ook in naschoolse opleidingen vindt het boek zijn toepassing als een informatief leermiddel en naslagwerk. Dit recept voor succes is inmiddels ook online beschikbaar in een nóg uitgebreidere versie: Beeldende Begrippen Plus, online.

Hieronder vind je een proefkatern van deze editie.