Beeldende Begrippen Plus, online

ISBN:
978.94.6062.134.5
Auteur: 
Ad van der Borght
Vak: 
Kunst beeldend/TeHaTex
Kunst algemeen
Beeldende Begrippen
Niveau: 
Bovenbouw havo/vwo
€15,00

Beeldende Begrippen Plus, online is hét online studieboek voor de kunstvakken!

Deze zeer omvangrijke uitgave, geïnspireerd op het originele boek, bestaat uit vier delen:

  1. Begrippen: hierin komen de voorstellingsaspecten per discipline aan bod. Denk aan 'centraalbouw' bij bouwkunst, 'assemblage' bij beeldende kunst en 'ergonomie' bij toegepaste kunst.
  2. Stijlen & stromingen: in dit onderdeel wordt in een vogelvlucht de kunstgeschiedenis behandeld, van de oudheid tot het heden. Per periode komen de disciplines bouwkunst, schilderkunst, beeldhouwkunst en toegepaste kunst aan bod.
  3. Beeldaspecten: dit deel behandelt de beeldende aspecten in de kunsten die te maken hebben met de vormgeving, onderverdeeld in licht, kleur, vorm, ruimte en compositie.
  4. Materialen & technieken: per discipline (schilder- en tekenkunst, beeldhouwkunst, fotografie en film) komen de verschillende materialen en hanteringswijzen aan bod die eveneens invloed hebben op de vormgeving van een werk.

De opbouw van ieder begrip en elke stijl of stroming is steeds hetzelfde: je leest een kort stukje tekst waarin het begrip wordt uitgelegd, en bekijkt de bijbehorende beeld- en videofragmenten rechts naast de tekst. Nieuw aan deze online-uitgave zijn de amusante en verhelderende animaties, waarbij je in één oogopslag ziet wat het begrip inhoudt.

Onderaan deze webpagina vindt u een aantal voorbeeldpagina's uit de online-uitgave.

Hoe werkt een online-licentie?
U en uw leerlingen kunnen met een betaalde licentie platformonafhankelijk, dus met hun ‘own device’, inloggen.
Deze uitgave is alleen rechtstreeks bij onze uitgeverij te bestellen via de webshop van lambo.nl.

Let op: licenties zijn persoonsgebonden; er dient dus voor iedere gebruiker een aparte licentie te worden aangeschaft. Docenten en leerlingen sluiten een licentie af op naam gedurende 1 schooljaar, van 1 augustus t/m 31 juli. Desgewenst kan de licentie voor dezelfde en/of nieuwe uitgaven verlengd worden.

Licenties kunnen alleen rechtstreeks via onze uitgeverij besteld worden. Bij het aanschaffen van meerdere van dezelfde licenties hanteren we aantrekkelijke kortingen.