Beeldende Begrippen, 5e editie (2010)

ISBN:
978.90.77318.96.6
Auteur: 
Bert Boermans
Vak: 
Kunst beeldend/TeHaTex
Beeldende Begrippen
Niveau: 
Bovenbouw havo/vwo
€35,50

Nu ook in een herziene, 6e editie!

"Beeldende Begrippen is een mooie en goed gestructureerde uitgave," horen we van verschillende kanten. Dat geldt ook voor deze vijfde editie uit 2011. Die is met 190 pagina's aanzienlijk uitgebreider dan de vorige. De afbeeldingen zijn per pagina op onderwerp bij elkaar gezocht en de teksten verwijzen duidelijk naar die afbeeldingen. Daarmee heeft u de beschikking over een uitgave waarvan u de theorie en het beeldmateriaal prachtig kunt laten aansluiten bij uw praktische opdrachten.

  In Beeldende Begrippen vindt u:

  • relevante termen op het gebied van beeldende kunst en vormgeving;
  • uitleg van technieken voor beeldende kunst;
  • meer dan 600 afbeeldingen;
  • begripsverklaring aan de hand van afbeeldingen;
  • kunsthistorisch overzicht van stijlen;
  • begrippen over film en fotografie;
  • veel aandacht voor architectuur.

  Behalve de uitleg van begrippen op het gebied van vormgeving worden ook de kenmerken van stijlen en stromingen in de westerse kunst kort verwoord. Ook aan begrippen op het gebied van materiaalgebruik, techniek, architectuur en toegepaste vormgeving wordt aandacht besteed.

  Beeldende Begrippen wordt al jaren gebruikt in het voortgezet, middelbaar en hoger beroepsonderwijs, maar ook in naschoolse opleidingen vindt het boek zijn toepassing als een informatief leermiddel en naslagwerk. Dit recept voor succes is inmiddels ook online beschikbaar in een nóg uitgebreidere versie: Beeldende Begrippen Plus, online.

  Hieronder vindt u een pdf die leerlingen kunnen gebruiken bij hun beeldanalyse.