GS Compact, Kenmerkende aspecten havo

ISBN:
978.94.6062.125.3
Auteur: 
Peter Dik
Miel Hummelink
Laura Kits
Rosanne Boermans
Vak: 
Geschiedenis
GS Compact
Niveau: 
Bovenbouw havo/vwo
€35,90

GS Compact is een unieke geschiedenismethode die zich expliciet richt op de havo-leerling. De methode bestaat uit twee boeken:

  1. GS Compact, Kenmerkende aspecten (+ docentenhandleiding)
  2. GS Compact, Historische contexten < 2021 (+ docentenhandleiding) of voor het CE vanaf 2021 GS Compact, Historische contexten > 2021 (+ docentenhandleiding)

GS Compact blinkt uit door de begrijpelijke taal en duidelijke vraagstelling. Dit maakt de methode uitermate geschikt voor leerlingen om zelfstandig door te werken. De structuur en opmaak zijn helder: steeds een pagina tekst waarin het kenmerkend aspect behandeld wordt, en daarnaast een pagina met opdrachten. De vragen staan dus naast de tekst, zodat leerlingen antwoorden direct kunnen terugzoeken.

De opdrachtenpagina bestaat uit drie onderdelen:
1. De kernbegrippen nogmaals uitgelegd die in het kenmerkende aspect aan bod komen;
2. Verwerkingsvragen, waarmee de leerling de tekst op gerichte wijze leert doornemen en samenvatten;
3. Toepassings- en inzichtsvragen naar aanleiding van bronnen of afbeeldingen, waarmee de leerling oefent met structuurbegrippen.
De vragen sluiten zowel inhoudelijk als ook qua vraagstelling aan op het CE havo. Met GS Compact raakt de leerling dus bekend met de verschillende soorten eindexamenvragen en hoe deze gesteld worden.

Door de recente aanpassingen aan het havo-examen is er minder tijd de kenmerkende aspecten te behandelen. Toch vormen deze nog steeds een belangrijk deel van het examen. Daar is deze methode bij uitstek geschikt voor: ze biedt de mogelijkheid om naast de historische contexten ook voldoende aandacht te besteden aan de kenmerkende aspecten. 

Kernpunten van GS Compact
+ Speciaal voor de havo-leerling;
+ Gericht op zelfstandige verwerking KA;
+ Uitstekende voorbereiding voor het centraal eindexamen;
+ Overzichtelijk en helder gestructureerd;
+ Vanuit het gemak van de leerling gedacht.

Onderaan deze pagina vindt u een pdf-bestand van het eerste tijdvak. Bij het tekstboek is ook een handleiding beschikbaar.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen door u in te schrijven voor onze geschiedenisnieuwsbrief