Kunst-Actief 4 GT, leerboek (2020)

ISBN:
978.94.6062.157.4
Auteur: 
Liesbeth de Boer
Bert Boermans
Eveline Boermans
Hemmie Oudsen
Vak: 
Kunst beeldend/TeHaTex
Kunst-Actief
Niveau: 
Bovenbouw GT
€15,50

Kunst-Actief 4 GT  is vernieuwd! Vanwege de stroom enthousiaste reacties op het werkboek van deel 3 is nu ook voor deel 4 de methode gesplitst in een leerboek en een bijpassend werkboek.

Examenleerlingen hebben te maken met een verkort leerjaar. Daarom is er in dit deel voor drie thema's gekozen:

  1. De stad
  2. Macht
  3. Reizen

Elk hoofdstuk opent met een spread met afbeeldingen. Deze gelden als een soort moodboard, waardoor de leerling direct kennismaakt met de verschillende kanten van het thema. Na een inleiding volgen drie spreads met deelthema's. De bijbehorende vragen in het werkboek helpen de leerling zich te verdiepen in het thema, waardoor hij of zij beter in staat is een goed praktisch werk te maken. Daarnaast zijn de vragen inhoudelijk en qua vorm op dezelfde manier gesteld als op het CSE. Zo vormt deze methode een perfecte voorbereiding voor zowel het CPE als het CSE. De uitgebreide examenbegrippenlijst en de examentips achterin het theorieboek dragen hier nog extra aan bij.

Een verschil met de vorige editie is dat er een nog diverser aanbod van kunst wordt geboden, met meer aandacht voor kunst van niet-westerse, mannelijke kunstenaars.

Bij deze uitgave is ook een uitgebreide docentenhandleiding beschikbaar, met daarin onder andere drie oefenexamens.