Kunststof HV handleiding

ISBN:
978.94.6062.002.7
Auteur: 
Michel Pijpers
Vak: 
CKV
Kunststof
Niveau: 
Bovenbouw havo/vwo
€38,00

In de handleiding bij Kunststof HV wordt uitgebreid ingegaan op de opzet en doelstellingen van het vak ckv en de benadering die met Kunststof is gekozen, namelijk dat Kunststof nadrukkelijk aandacht besteedt aan smaakontwikkeling, door leerlingen bewust te maken van hun eigen manier van waarnemen en door die te vergelijken met andere manieren van waarnemen.

Daarnaast is vorming tot kunstconsument een belangrijk onderdeel. De leerling wordt wegwijs gemaakt. Of beter gezegd: leerlingen maken elkaar wegwijs.

Onderdelen van de handleiding

  • digitale pdf's met didactische achtergronden van Kunststof;
  • muziekfragmenten met opdracht ‘smaakontwikkeling’.

Havo- en vwo-leerlingen zijn behoorlijk leergierig. Die leergierigheid hoef je alleen maar te voeden met werk dat aanspreekt. Heel belangrijk daarbij is het bieden van keuzes in het lesprogramma. En die heeft u met Kunststof: naast de opdrachten in het leerlingenboek staan er verschillende workshops op het portal kunststof.lambo.nl. De leerlingen kunnen veel kiezen, moeten veel kiezen, want niet kiezen mag niet. Eigen interesses volgen in de ontwikkeling vergroot de betrokkenheid enorm.

Ontwikkellijnen
Met Kunststof voelen de leerlingen zich uitgedaagd om zichzelf te ontwikkelen. In het leerlingenboekje kunnen de leerlingen hun voortgang en groei in ckv vastleggen.