Beeldende Begrippen Plus, online

De bestseller Beeldende Begrippen is nu niet meer alleen als boek te verkrijgen, maar ook online te gebruiken! En wel in een nóg uitgebreidere versie: Beeldende Begrippen Plus, online

Met verhelderende (en vermakelijke) animaties, diashows, videofragmenten en kunsthistorische afbeeldingen passeren alle belangrijke begrippen uit de kunsten de revue.
De online-uitgave bestaat uit vier delen:

  1. Begrippen: hierin komen de voorstellingsaspecten per discipline aan bod. Denk aan 'centraalbouw' bij bouwkunst, 'assemblage' bij beeldende kunst en 'ergonomie' bij toegepaste kunst.
  2. Stijlen & stromingen: in dit onderdeel wordt in een vogelvlucht de kunstgeschiedenis behandeld, van de oudheid tot het heden. Per periode komen de disciplines bouwkunst, schilderkunst, beeldhouwkunst en toegepaste kunst aan bod.
  3. Beeldaspecten: dit deel behandelt de beeldende aspecten in de kunsten die te maken hebben met de vormgeving, onderverdeeld in licht, kleur, vorm, ruimte en compositie.
  4. Materialen & technieken: per discipline (schilder- en tekenkunst, beeldhouwkunst, fotografie en film) komen de verschillende materialen en hanteringswijzen aan bod die eveneens invloed hebben op de vormgeving van een werk.

Hier vindt u een aantal voorbeeldpagina's uit het boek, zodat u een idee heeft van de opbouw.

Deze inspirerende nieuwe online-uitgave is te gebruiken door middel van een licentie. Licenties zijn persoonsgebonden en lopen gedurende 1 schooljaar, van 1 augustus t/m 31 juli. Bestel nu snel een licentie voor u en uw leerlingen en krijg toegang tot deze onuitputtelijke bron aan kunstkennis!