Over LAMBO

Uitgeverij LAMBO b.v. begon in 1985 als een eenmanszaak. Bert Boermans, bevlogen docent kunstvakken in het voortgezet onderwijs, schreef een uitgebreid geïllustreerde kunstmethode voor zijn leerlingen: Beeldende Begrippen. Netjes met de hand getekend en geschreven en volledig in zwart-wit, zodat de lesmethode ook door andere docenten gemakkelijk kopieerbaar was. Sympathiek, nietwaar? Bestaande uitgeverijen dachten daar echter anders over en zagen geen brood in de methode. Daarom besloot Bert 'm zelf maar uit te geven, en zo zag Uitgeverij LAMBO het levenslicht.

Inmiddels hebben we een iets andere aanpak bij LAMBO. We zijn namelijk zeker met de tijd meegegaan: onze uitgaven staan vol met louter kleurrijke afbeeldingen en komen tot stand met behulp van vele auteurs die allemaal weer andere specialisaties binnen de kunstvakken hebben. Zo ontwikkelen we gezamenlijk methodes die niet alleen leerzaam, maar ook boeiend zijn om te lezen – voor zowel docent als leerling. En tegenwoordig zijn sommige van die uitgaven zelfs online beschikbaar, op onze eigen website! Op die manier wordt leren over kunst steeds toegankelijker; niet alleen voor scholieren, maar voor iedereen met een hart voor kunst en cultuur.

Ons fonds van kunstuitgaven en -methoden is in de loop der jaren uitgebreid. Aanvankelijk ging het alleen om de beeldende vorming voor het voortgezet onderwijs, maar in de loop der tijd is er een complete reeks uitgaven ontwikkeld voor de beeldende vakken, ckv, kunstgeschiedenis en kunstbeschouwing, muziek, film, dans, drama, geschiedenis en literatuurgeschiedenis van het peuteronderwijs tot en met het hbo en volwasseneneducatie.

In ons fonds vindt u onder meer titels die voor de grote educatieve uitgeverijen in Nederland in commercieel opzicht eigenlijk niet interessant zijn, zoals de vakgebieden dans en drama. Omdat ook de ‘kleine vakken’ de moeite waard zijn en ondersteund moeten worden met een goede methode, hebben we ook voor die vakken geïnvesteerd in goed en aantrekkelijk vormgegeven lesmateriaal.

 

Algemene informatie
IBAN: NL48INGB0006671786
BIC: INGBNL2A

KVK-nummer: 09060959
BTW-nummer: NL-825815447 B 01