stArt, deel 2

ISBN:
978.94.6062.221.2
Auteur: 
Lieke Hammink
Laila van Heiningen
Elisabeth Leenders
Rens van Renswoude
Marinus Verkuil
Vak: 
CKV
stArt
Niveau: 
Bovenbouw havo/vwo
€17,50

stArt breidt uit! Na het zeer succesvol ontvangen stArt, deel 1 is er een tweede deel in de serie voor havo/vwo. Deze uitgave behandelt 10 gloednieuwe bronnen, volgens hetzelfde format als het eerste deel van stArt:

  • in elke module staat één kunstwerk centraal. Direct bij de opening van de module wordt een link gelegd naar de belevingswereld van de leerling;
  • multidisciplinariteit staat voorop. Ook als het centrale kunstwerk uit één discipline komt, worden er in de module verbanden met andere disciplines getrokken aan de hand van opdrachten of andere kunstbronnen;
  • de methode sluit aan bij de examen-eisen voor het vak ckv: elke module doorloopt de vier ckv-domeinen en in de hele methode is veel aandacht voor onderzoek doen.

In de methode komen allerhande kunstdisciplines aan bod: architectuur, beeldende kunst, dans, film, mode, muziek, theater. Na een korte introductie op elke discipline, inclusief kijkwijzer en tips om onderzoek te doen binnen deze discipline, volgen 10 modules rondom een kunstwerk. Bij de selectie van kunstwerken is erop gelet om een divers en inclusief beeld van kunst te kunnen geven. De kunstwerken worden gekoppeld aan thema's die bij de kunstwerken passen, zoals eenzaamheid, klimaatverandering en gelijkheid tussen man en vrouw. De leerlingen verdiepen zich aan de hand van opdrachten in het kunstwerk én het thema.

Voelt u zich als docent in een bepaalde discipline iets minder thuis? Geen nood: alle opdrachten zijn zo opgezet dat ze ook voor docenten die voornamelijk geschoold zijn in een andere discipline makkelijk te begeleiden zijn. Extra tips vindt u in de docentenhandleiding.

U kunt dit deel los van stArt, deel 1 gebruiken. Het gaat hier om twee uitgaven in dezelfde reeks die niet op elkaar doorwerken. 
Van stArt is ook een vmbo-editie beschikbaar.

Nieuwsgierig geworden? Onderaan deze pagina vindt u een proefkatern, waardoor u alvast een indruk kunt krijgen van de uitgave.