Open boek

Open boek is LAMBO's methode voor literatuurgeschiedenis. De uitgave start met een literair-historisch overzicht. De kern van het boek wordt gevormd door zes thematische hoofdstukken. In elk hoofdstuk komen fragmenten van binnen en buiten de literaire canon voor en is er ruimte voor andere kunstvormen. De leerlingen doen niet alleen literair-historische kennis op, maar werken ook aan vakoverstijgende vaardigheden als schrijven, presenteren en onderzoek doen. Het boek wordt afgesloten door een overzicht van de literaire begrippen en hun definities.

Er is veel aandacht voor de leefwereld van de leerling: literatuur is niet altijd moeilijk of stoffig, maar kun je juist prima linken aan je eigen leven of maatschappij.

Open boek is beschikbaar in boekvorm. Ook is er een uitgebreide docentenhandleiding.

 

 

Aantal artikelen per pagina:
ISBN:
978.94.6062.140.6

Literatuur laat je nieuwe werelden ontdekken en helpt je tegelijk je eigen rol en ideeën te overdenken. Als docent wilt u uw leerlingen natuurlijk zo goed mogelijk kennis laten maken met alle mooie en belangrijke aspecten van de literatuur. Uitgeverij LAMBO helpt u hierbij met de...

ISBN:
978.94.6062.149.9

Bij de literatuurmethode Open boek is ook een digitale docentenhandleiding beschikbaar.

Hierin vindt u:

  • Een methodeverantwoording;
  • Uitwerkingen bij de vragen;
  • Tips om de vragen uit te breiden of in te
  • ...