1 augustus: leerlingenaccounts verwijderd

Het einde van het schooljaar komt in zicht en de zomervakantie is al bijna binnen handbereik. Daarom willen we je graag wijzen op het volgende: op 1 augustus worden automatisch alle leerlingaccounts verwijderd. Zo is je docentenaccount bij het begin van het nieuwe schooljaar weer helemaal fris en leeg om de leerlingen van dat schooljaar te uploaden. Even vergeten hoe dat moet? Geen probleem, er staat een handig stappenplan online.

Je kunt digitale licenties alleen rechtstreeks bij de uitgeverij bestellen. Via de webshop selecteer je de juiste licenties en hoeveelheden, en reken je makkelijk af op factuur. Liever voor alle docenten in één keer bestellen? Gebruik dan ons bestelformulier. Als je nog niet zeker weet hoeveel leerlingen je volgend jaar krijgt, kun je ook even wachten tot de start van het nieuwe schooljaar – de licenties staan direct na bestelling voor je klaar.

Weet je nu al dat je volgend jaar dezelfde leerlingen hebt en wil je ze in één keer weer kunnen uploaden aan het begin van het nieuwe schooljaar? Dan kun je hun gegevens gemakkelijk exporteren vóór 1 augustus en daarna dat bestand gebruiken om ze toe te voegen.
Hieronder leggen we uit hoe je dat doet.

Afbeelding
Leerlinggegevens exporteren

Ga via het kopje Studenten beheren naar het overzicht van je leerlingen. Selecteer daar de leerlingen die je volgend jaar weer in de klas hebt door op het hokje voor hun naam te klikken. Houd je alle leerlingen? Klik dan op het hokje naast Naam om alle leerlingen in één keer te selecteren.
Daarna klik je op Bewerkingsactie.

Afbeelding
Leerlinggegevens exporteren

Bij Bewerkingsactie kies je voor Genereer CSV. Daarna kies je voor Toepassen op selectie.

Afbeelding
Leerlinggegevens exporteren

Voilà, zo simpel was het! Nu hoef je alleen nog maar via rechtermuisknop het bestand te downloaden. Na 1 augustus kun je het deze leerlingen via Studenten importeren zo weer in je account zetten. Je kunt in het csv-bestand eventueel nog gegevens aanpassen (zoals de klas), maar je kunt het ook zo weer uploaden zonder er iets aan te doen.