Schrijven voor LAMBO

Sla jij regelmatig een schoolboek open en denk je: dat kan beter? Ben je begaan met het onderwijssysteem en wil je bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen en jongvolwassenen? Heb je een achtergrond in kunst, geschiedenis, maatschappijleer, filosofie of Nederlands? Of werk je zelf als docent en heb je een vlotte pen? Dan kan LAMBO jouw schrijverschap vast gebruiken! Op deze pagina vind je meer informatie over onze actuele en toekomstige opdrachten, LAMBO's werkwijze van auteursteams en -honoraria, en de tijdsinvestering.

 

 

Actuele opdrachten

  • Momenteel zijn er geen lopende projecten waarvoor wij auteurs zoeken.
  • Zelf een goed idee voor een schoolboek? Neem dan contact op met redactie@lambo.nl.

Auteursteam
LAMBO werkt bij voorkeur met een groepje van 2 tot 4 auteurs. Op die manier komen we tot een gedegen, genuanceerde publicatie en kunnen we verschillende perspectieven incorporeren. Bovendien wordt de werklast verdeeld, wat voor de auteurs een minder grote tijdsinvestering betekent. Uiteraard review je elkaars teksten, zodat jij ook achter het werk van de andere auteurs en dus het eindproduct staat. Onder begeleiding van een redacteur vinden er twee of drie reviewrondes plaats. Aan de hand van de opmerkingen van de redacteur en je coauteurs verbeter je je teksten. De definiteve redactie doet LAMBO, waarbij we de verschillende teksten samenbrengen en stroomlijnen tot één geheel.

Auteurshonorarium
De vergoeding voor je werk gebeurt op basis van uitgestelde royalty's. Dat houdt in dat je je auteurshonorarium eenmaal per jaar vanaf het jaar van publicatie ontvangt, net zo lang tot de publicatie wordt gestaakt. Gewoonlijk bedragen de royalty's 15 % van de opbrengst, te verdelen onder het aantal auteurs. Hoe beter het boek, hoe beter het verkoopt en hoe hoger jouw royalty's. Je wordt in april ieder jaar geïnformeerd over de verkoopcijfers van het afgelopen jaar en de hoogte van jouw royalty's, en in diezelfde maand uitbetaald. 

Tijdsinvestering
Wanneer je meedoet aan een volledig nieuw project en de invalshoek en koers nog bepaald moeten worden, duurt het volledige project een halfjaar tot een jaar. Reken op een wekelijkse investering van 1,5 tot 3 uur. Bedenken we gaandeweg dat er nog meer uitgaven bij het project horen, dan kun je per uitgave kiezen of je hier wel of niet aan mee wilt werken. 

Heb je zelf al (deels) een uitgave geschreven of op het oog? Dan kun je uiteraard ook bij ons terecht. Neem dan rechtstreeks contact op met redactie@lambo.nl.

> Voor overige vragen kun je mailen naar redactie@lambo.nl of bellen met ons kantoor (020-845 00 78). Vraag dan naar Rosanne of Eva.