Over ons

Afbeelding
Beeldende Begrippen 1e editie

Uitgeverij LAMBO b.v. begon in 1985 als een eenmanszaak. Bert Boermans, bevlogen docent kunstvakken in het voortgezet onderwijs, schreef een uitgebreid geïllustreerde kunstmethode voor zijn leerlingen: Beeldende Begrippen. Netjes met de hand getekend en geschreven en volledig in zwart-wit, zodat de lesmethode ook door andere docenten gemakkelijk kopieerbaar was. Sympathiek, nietwaar? Bestaande uitgeverijen dachten daar echter anders over en zagen geen brood in de methode. Daarom besloot Bert 'm zelf maar uit te geven, en zo zag Uitgeverij LAMBO het levenslicht.

Inmiddels hebben we een iets andere aanpak bij LAMBO. We zijn namelijk zeker met de tijd meegegaan: onze uitgaven staan vol met louter kleurrijke afbeeldingen en komen tot stand met behulp van vele auteurs die allemaal weer andere specialisaties binnen de kunstvakken hebben. Zo ontwikkelen we gezamenlijk methodes die niet alleen leerzaam, maar ook boeiend zijn om te lezen – voor zowel docent als leerling. En tegenwoordig zijn veel van die uitgaven zelfs online beschikbaar, op onze eigen website! Op die manier wordt leren over kunst steeds toegankelijker; niet alleen voor scholieren, maar voor iedereen met een hart voor kunst en cultuur.

Ons fonds van kunstuitgaven en -methoden is in de loop der jaren uitgebreid. Aanvankelijk ging het alleen om de beeldende vorming voor het voortgezet onderwijs, maar in de loop der tijd is er een complete reeks uitgaven ontwikkeld voor de beeldende vakken, ckv, kunstgeschiedenis en kunstbeschouwing, film, dans, drama, geschiedenis en literatuurgeschiedenis van het peuteronderwijs tot en met het hbo en volwasseneneducatie.

Wil je ook bijdragen aan het verspreiden van kunstkennis? Neem dan een kijkje bij onze lopende vacatures.