Op excursie naar Rembrandts Amsterdam

Afbeelding
RA

Hoe was het leven in Amsterdam in de zeventiende eeuw? Wat hebben de ontwikkelingen in die tijd voor gevolgen voor de kunst? En wie was eigenlijk Rembrandt van Rijn, een van de grootste schilders aller tijden?

De antwoorden op deze vragen kun je nu ervaren met een excursie naar de Rembrandt Experience. In deze reconstructie van zijn atelier ontdekken bezoekers de wereld van de beroemde kunstschilder aan de hand van videoprojecties, bewegende decors en andere speciale effecten als wind en geur.

Uitgeverij LAMBO heeft hierbij een speciaal lespakket ontwikkeld, voor klas 1 en 2 van alle niveaus. Het sluit aan bij onze welbekende methode Basis Beeldende Begrippen. Op een laagdrempelige manier maken leerlingen kennis met begrippen die kenmerkend zijn voor Rembrandt, zoals portretten, licht-donkercontrast en perspectieftekenen.

RA-lespakket

De theorie wordt aangevuld met praktijkopdrachten in de stijl van Basis Beeldende Begrippen Praktijk. Het lespakket bestaat uit drie onderdelen:

  1. Voorafgaand aan de excursie oefenen leerlingen met begrippen en met portrettekenen.
  2. Als ze de Experience hebben bezocht, beantwoorden ze verwerkingsvragen om hun kennis te testen. Ook krijgen ze een (kunst)historische rondleiding over de Amsterdamse grachten.
  3. Na thuiskomst is er een afsluitende les, waarin ze alles wat ze voor en tijdens de excursie geleerd hebben, toepassen in een grotere eindopdracht.

En dat allemaal in de stijl van Rembrandt!

Ook met jouw leerlingen naar de Rembrandt Experience?

  1. Download de pdf hieronder.
  2. Vul het formulier in op de laatste pagina.
  3. Mail het formulier naar excursie@rembrandtsamsterdam.com.
  4. De Rembrandt Experience neemt contact met jullie op om de reservering te bevestigen.
  5. Na boeking krijg je LAMBO's lespakket digitaal opgestuurd en kan de voorpret beginnen!
Downloads